top of page

EARTH RETREAT

NEXT
12 - 13- 14 Mei

Image by Luca Bravo

RECONNECTING TO NATURE IS
LIKE COMING HOME FROM
A LONG JOURNEY

EARTH RETREAT

Voel jij ook wel eens die roep van je onderbewustzijn? Die roep om je pure zelf te zijn in lichaam en geest? Om je krachtig, energiek, verbonden, groots en nietig tegelijk te voelen? Om te voelen dat je voluit leeft, bevrijd van conditioneringen, blokkades of verwachtingen? Met het zelfhelend vermogen zoals de natuur het bedoeld heeft? Prachtig als je die roep voelt, de deur die open staat om thuis te komen bij jezelf… 
 

AVANI heet je welkom bij het EARTH RETREAT om samen een helende, transformatieve reis te maken. Waarbij je jouw innerlijke vuur gaat aanwakkeren. Waar je jouw pure zelf mag zijn, jouw authentieke stem expressie mag geven, voelen dat je voluit leeft, je diep verbindt met jouw kern en ervaart dat jijzelf het medicijn bent van jouw leven en toekomst en samen de stemmen van de nieuwe wereld zijn.

 

​Wij nemen je 3 dagen mee op reis in de natuur én in oude tradities. Zonder klok, telefoon, camera en zonder werk, partner of kinderen. Voor een weekend leef je op het ritme van de natuur. We bieden een combinatie van plant medicijnen (legale truffels), de zweethut, sjamanistisch energie werk, soundhealing, stembevrijding, dansexpressie en verbonden ademen. Dit alles kan jou helpen om een proces van diepe heling, psychisch welzijn en betekenisvolle verandering op gang te brengen en/of te versnellen.

PROGRAMMA

01

INTENTIE HET KOMPAS VAN JOUW REIS IN DEZE HERFST EN VOOR JOUW LEVEN

Je wordt uitgenodigd te verbinden met jouw innerlijke vuur en te onderzoeken wat daar speelt. In jouw leven, doe je niets zonder reden ook al is die reden onbewust. Maak hem bewust en onderzoek wat je intentie erachter is. Een intentie is een wens die onthecht is aan de uitkomst. De intentie geeft je richting en stelt je in staat open te staan voor dát wat je tegenkomt. Met de juiste intentie vind je precies wat je nodig hebt ook al ziet het er anders uit dan je van tevoren had bedacht.

03

STEMHEALING.. JOUW INNERLIJKE STEM

Energie is de onzichtbare basis van alles. Het beïnvloedt hoe we onze realiteit creëren. Je eigen stem heeft een enorm krachtig effect op je eigen lichaam en energie. Wij bestaan ​​voor 85% uit water. Onze cellen reageren op geluid. Organen in onze oren zijn via alle delen van ons lichaam met zenuwen verbonden. Ook reageren we sterk op intenties. Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat muziek de staat van je bewustzijn en gemoedstoestand kan veranderen. Dus stel je voor hoe krachtig de invloed van het geluid van je eigen stem kan zijn! En dit gaat niet over mooie zang. Nee! Het gaat om precies klinken zoals je het voelt op dat moment, mogelijk vanuit delen van je lichaam, zoals je hart en buik en je rug of geluid van beelden, zoals een bloem of de oceaan. Het is niet altijd lief. Soms is het nodig om geluid te braken. Geluid is energie. Soms heb je zoveel energie in je lichaam dat het niet goed voor je is dat je het moet uitbraken. En wat een opluchting als dat voorbij is! Je zult je zoveel beter voelen, want alles wat je onderdrukt kost energie.

05

ENERGYHEALING

Het truffel medicijn helpt ons op de weg naar binnen, naar de ongeziene wereld. Dit proces begeleiden we met energyhealers die zich tijdens de ceremonie laten leiden door iets groters, wat hen vertelt waar handen geplaatst mogen worden, om jou met je kern, met de ziel te verbinden. Het is een sjamanistische manier van werken. De kracht van heling laat onze energie verfijnen zodat we kunnen leven vanuit een bron van onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen.

07

SOUNDHEALING

Tijdens de truffelreis mag je je laten meenemen op een innerlijke reis met behulp van de intuïtieve live muziek van Dymphi Peeters met bijzondere fluiten, Afrikaanse harp, zang, drum, sansula, shrutibox en meer. Verwacht magie!

Dymphi Peeters is een stem en kora artiest die medicijn muziek maakt geïnspireerd door wereldmuziek fusion, soundhealing en improvisatie.

In een oceaan van wereldmuziek valt ze – naast de bijzondere instrumentatie van de Afrikaanse Kora – op door de grote diversiteit in klankkleuren en emoties in haar stem die je meevoeren naar verschillende delen van de wereld, en doordat ze intuïtief zingt in een oertaal (ook wel brontaal/ lichttaal) die je uitnodigt om met je aandacht uit je hoofd en in je lichaam weg te zinken. Fans omschrijven haar als een “oervrouw” die met haar muziek je hart en ziel kan raken.

02

EEN WARME ONTMOETING IN DE ZWEETHUT EN HET VUUR

Dit oeroude ritueel kan je lichaam en geest reinigen van alles wat niet meer nodig is. Je gaat je weer herinneren wie je werkelijk bent en herkennen hoe je altijd hebt geleefd. Om vervolgens radicaal eerlijk te zien wat er in jou leeft. Je gaat contact maken met je lichaam en geest waarbij alles er mag zijn. Boosheid, verdriet, frustraties, angst, plezier en gemis. Je mag verbranden wat jou nog in de weg staat. Door je te verbinden met jezelf, te gaan voelen wat er gevoeld mag worden kan je eerlijk worden naar jezelf. Eerlijk worden over de delen die je eerder eigenlijk niet echt durfde te erkennen. Je gaat echt kijken naar jezelf. Wie ben ik. Zodat je alles wat jou niet meer dient, kunt verbranden, kunt laten gaan, en er meer over blijft van wie jij echt bent en dit geleefd kan gaan worden!

04

TRUFFELCEREMONIE VOOR EEN NIEUW PERSPECTIEF

We keren we naar binnen. Naar de stilte. Door het verstillen in jezelf kun je de verbinding met jezelf vergroten en jouw innerlijke wijsheid wakker maken. En vanuit een nieuw perspectief naar jezelf, je leven, de situatie kijken. Zodat we kunnen groeien. Nieuwe wijsheid kunnen creëren. Dit is ontdekken wie we echt zijn. Het grote antwoord op “Wie ben ik”. Bij deze stap maken we gebruik van de truffels en maak je een innerlijke reis met dit plantmedicijn. Een ceremonie zoals sjamanen dit overal ter wereld en reeds sinds de oudheid, hebben gebruikt voor fysieke en spirituele heling.

06

ADEM KRACHT EN LAAT LOS

Je wordt begeleid in circulaire, verbonden ademhalingsoefeningen, gevolgd door een periode van diepe ontspanning en herstel. Dat stelt je in staat via je fysieke lichaam af te reizen naar het mentale en verder de diepte in naar het emotionele, energetische en spirituele lichaam. Iedere cel van je lichaam wordt wakker en je ervaart een diepe relatie met jezelf en jouw bron. Blokkades kunnen worden opgeschoond en antwoorden gevonden. Tevens reik je tot diep in het zenuwstelsel, immuunsysteem en cardio-vasculaire systeem waardoor je deze oersystemen kan resetten. Je krijgt een-op-een ondersteuning en begeleiding om je over te geven aan water voor jou is.

08

DANS

Bewegen en dansen zit van oudsher in ons. The importance of dancing like an idiot, wordt het ook wel eens genoemd. Het vrije bewegen op muziek, zonder bepaalde pasjes te moeten doen, maar gewoon de bewegingen van je lichaam volgend van moment tot moment, geïnspireerd door de muziek, kan je uit je hoofd en in een soort trance en gevoel van extase en eenheid brengen.

Ga je mee op deze prachtige reis?

AVANI biedt een ruimte van openheid, waarin je je veilig voelt om naar binnen te gaan en je opnieuw te verbinden met je eigen natuur. Daar waar je nieuwe perspectieven kunt vinden. Want stel jij jezelf ook wel eens de vraag ‘wie ben ik?’ en ‘wat wil ik nou eigenlijk echt?’. In een wereld die continu en razendsnel verandert is het lastig jezelf echt te kennen. Laat staan om daarvoor te gaan staan en het volledig te leven. Verlang je naar meer richting en helderheid, verlang je ernaar om het oude los te mogen laten en een nieuwe, verdiepende en grotere visie te laten ontstaan? Ga dan met ons mee op een reis in de natuur, magische klanken en jezelf. Een weekend waarna je beter jouw plek zal innemen in jouw leven, je meer focus en energie zal krijgen. Waar de natuur je inzichten geeft in wat er in jou speelt, waar het wringt, wat losgelaten mag worden, wie je bent en wat je eigenlijk wilt.

WIJ GELOVEN DAT...
 

 • Er geen scheiding is tussen de natuur en de mens, wij zijn de natuur;

 • De natuur is onze leraar en ultieme gids is;

 • Muziek en zang een expressie van de bron in jezelf is;

 • Psychedelische plantenmedicijnen kunnen fungeren als gids en katalysator voor een helende reis wanneer ze zijn              ingebed in de natuur en professionele begeleiding;

 • Dat ieder mens een intrinsiek vermogen tot zelfgenezing heeft;

 • Dat jij de creator bent van jouw eigen wereld.

NOG EVEN OP EEN RIJTJE.... 

 • We verbinden ons met de natuurkrachten en natuurelementen om onze oerkrachten te doen ontwaken en te worden wie we werkelijk zijn.

 • We verbinden ons met onze authentieke stem en maken een reis met onze stem door het lichaam. Om nog meer in onze authentieke kracht te kunnen staan en ons daarin te laten horen.

 • We hervinden een diepe connectie met onszelf, de natuur en onze medemens.

 • Diepe reiniging van alles wat we niet meer nodig hebben. We zweten het uit, ademen het uit, zingen en dansen het er uit en spoelen het van ons af. 

 • De natuurkrachten van buitenaf dwingen ons naar binnen toe om daar onze waarheid te vinden.

 • Ontdek dat jij precies zoveel kan als je zelf denkt, maar dat je tot veel meer in staat bent dan dat.

 • We gaan samen genieten, verdiepen, ademen, zweten, lachen, huilen, rillen, schreeuwen, ons verwonderen, maar vooral weer voluit leven. 

 • Je verbindt met jouw vermogen tot zelfgenezing.

 • We ervaren een scherper zicht op onze innerlijke wereld en ons leven.

 • We staan stil en ontdekken wat er echt in ons leeft.

 • We vinden de moed en kracht om los te laten, voor een nieuw begin.

 • We werken met oude rituelen en de natuur. De zweethut, onze stem en ademhaling, de plantmedicijnen (legale truffels) en het koude water.

 • We eten goede voeding. Gezonde voeding. Zodat we niet alleen emotioneel gezonder naar huis gaan, maar ook fysiek.

Schermafbeelding 2021-10-09 om 14.44.15.png
Schermafbeelding 2021-10-04 om 10.36.56.png
DSC04313.JPG

RESULTATEN
AFHANKELIJK VAN JE INTENTIE BEREIK JE RESULTATEN ZOALS:

 1. Opheffen van blokkades, oude rommel loslaten en nieuwe inzichten omarmen.

 2. Diepe connectie met jouw essentie als mens en de natuur.

 3. Beter je grenzen leren aan te geven.

 4. Jouw authentieke stem meer durven laten horen.

 5. Meer inzicht over jezelf, patronen en innerlijke structuren.

 6. Ervaren angsten zijn omgezet in vertrouwen.

 7. Kracht en passie stromen weer.

 8. Meer richting voor jouw doel in het leven.

 9. Het zelfhelend vermogen is aangewakkerd.

 10. Drie heerlijke dagen voor jezelf, in een veilige omgeving, vol verwondering, verbinding en gezelligheid.

 11. Je zult een dieper gevoel van authentieke kracht en richting ervaren, wat jou meer vreugde, energie en vervulling zal geven. Je bent meer open, liefdevol naar jezelf, leert beter voor jezelf te zorgen, met gevoelens van dankbaarheid, nederigheid en vertrouwen.

VOOR WIE?

Mannen en vrouwen die de roep voelen om mee op reis te gaan en zichzelf beter willen begrijpen nodigen wij uit. Voor mensen die meer uit het leven willen halen, die willen groeien en ontwikkelen. Voor mensen die deze winterperiode de diepte in willen gaan om helderheid te krijgen op hun wensen en verlangens voor het nieuwe jaar. Die het heft in eigen hand nemen en zichzelf leiden naar een verbeterde versie van zichzelf. Mensen die eraan toe zijn oude patronen die hen niet meer dienen los te laten en onbelemmerd een grote sprong voorwaarts willen maken. Mensen die de roep voelen om te verdiepen, om zichzelf uit te dagen fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Die hun innerlijke weten vertrouwen en voelen dat de antwoorden in de/hun natuur te vinden zijn.

HET TEAM

Het AVANI Team heeft expertise in onder andere energy healing, soundhealing, gedragsverandering, transformatie, systemisch werk, ademwerk, plantmedicijnen en zweethutceremonies. 

33_edited.jpg

CARMEN HEYSTEK

Carmen laat je thuiskomen bij jezelf, in je hart. In een krachtig veld vol licht, geleid door haar team van prachtige geesten, voel je een zee van liefde door je lichaam stromen. Met sjamanistische wortels, voelt ze een diepe verbinding met het zuivere Christus-en 5D-bewustzijn. Ze gebruikt prana-healing en helende kennis en wijsheid vanuit Merkaba, Chakra, Aura, Plantenwijsheid en Soundhealing. 

4.jpg

CHIEL VAN KOLLENBURG

Chiel begeleidt mensen in de natuur terug naar hun eigen natuur. De connectie met de natuur is de sleutel in zijn leven en zijn centrum Avani. In de zweethut en het vuur neemt hij mensen mee op reis naar hun oorsprong. Om te herinneren wie ze werkelijk zijn en te zien wat er in hen leeft. 

Robert2-edited.png

ROBERT TOLENAARS

Pleuni Apollonia en Robert Tolenaars zijn muzikanten. Toen hun paden elkaar jaren geleden kruisten, herkenden zij elkaar als gelijkgestemden met een gelijksoortige passie en liefde voor muziek. Elk diep toegewijd aan hun eigen innerlijke weg en missie, vullen zij elkaar op bijzondere wijze aan.

7.jpg

BO KINGDON

Bo begeleidt mensen op een helende reis naar binnen. Vanuit zelfinzicht ontstaat er nieuw begrip en perspectief voor het leven. Hij werkt met ki-energy, tantrische rituelen, bewuste aanraking en psychedelica om het gevoelsvermogen te vergroten en een diepgaande reis naar binnen te maken. 

2.jpg

PLEUNI VAN HULTEN

Samen met Robert speelt ze devotionele mystieke muziek van over de hele wereld om mensen te verbinden met en te openen voor de waarheid die zich in alles bevindt. Ze gebruiken geluid en muziek als een manier om te inspireren, te helen en je te begeleiden door zowel het licht als het donker. Met een combinatie van zang, gitaar, shruti-box en de medicinedrum brengen ze een unieke diepgang in elke reis. Voel je gedragen in een veld van liefde en bewustzijn en geef je over aan de energieën die zich op dat moment aandienen.

WhatsApp Image 2022-04-26 at 2.05.27 PM.jpeg

JENTE HAGEMAN

Met haar open aard en intuitieve werkwijze, anticipeert ze op dat wat nodig is. Haar zorgzame en vrouwelijke energie creeërt een bedding waarin je mag landen. Zonder te weten, weet ze. Jente is diep verbonden met haar baarmoeder. Ze werkt dan ook met de menstruatie/maan cyclus, benaderd vanuit de wijsheid van de natuur en haar seizoenen. Haar hart staat wagenwijd open, waardoor er ruimte is om vrijuit te uiten wat er geuit wil worden. En zij is daar, aanwezig voor jou, om je te dragen, zien en horen.

Dymphi

DYMPHI PEETERS

Dymphi Peeters is zangeres, stemhealer en muzikant. Ze creëert medicijn muziek op basis van improvisatie en soundhealing. Ze geeft concerten, zowel solo als in diverse samenstellingen en heeft haar eigen Ecstatic Dance Band Dragonfly. Het bijzondere van deze band is dat alle muziek geimproviseerd is. Ze geeft een jaaropleiding in intuitieve muziek en initiaties in vocale soundhealing. Meer info: www.dymphi.com

ERVARINGEN

Lees hieronder de ervaringen van deelnemers van

vorige edities en laat je inspireren.

"Wat een geweldige reis tijdens een prachtig weekend op een nog mooiere locatie met ontzettend fijne mensen. Het Earth retreat is iets dat impact op je leven zal hebben. Het zal je inzichten geven. Wat ik vooral heel fijn vond is de veilige omgeving die gecreëerd wordt door de bijzonder fijne begeleiding om zo optimaal van je reis te kunnen genieten. Wees niet bang om uit je comfort zone te stappen. You’re in good hands."

" Het retreat was een mooie en diepgaande ervaring. Alles klopte, het gelijkgestemde team, de prachtige plek, het heerlijke eten en het samenzijn in de groep. In dit weekend heb ik helemaal geen tijd ervaren als alleen een mooie innerlijke reis die achter elkaar door ging. Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat je in één weekend zoveel kunt transformeren en meteen een groepsveiligheid voelt. De zweethut ceremonie en de plant medicijn reis hebben mij heel veel gebracht. Klank maken vanuit pijn, verdriet, boosheid en onder dit alles aanwezig te blijven in mijn lichaam. Dit hebben Chiel en Dymphi heel mooi begeleid en overgebracht! Een magische en krachtige plek waar in alles de liefde voelbaar is."

"Dankbaar voor de veilige bedding tijdens de zweethut ceromonie. Maar vooral tijdens de reis met truffels. Met mijn verleden (psychose ruim 20 jaar geleden) wordt het altijd afgeraden. Maar het bleef me roepen en in goed overleg met de organisatie ben ik het aangegaan. De reis was fijn en het heeft me inzichten gegeven. Dankbaar daarvoor"

Image by Nathan Lindahl

EARTH RETREAT

WANNEER
-
 

WAAR
AVANI ’t Hoog 3 te Helvoirt, Brabant 

 

PRIJS

Ticket voor de kleine portemonnee en Avani community. 

€ 395,61

Normaal ticket.
€ 495,61

Ticket voor de gevulde portemonnee. 
€ 595,61

Privé Hotelkamer (2x 1pp kamer)

Prijs: € 250,61

AANMELDEN
info@avani.nl (vermeld je naam en telefoonnummer) 

INTAKE
Het is belangrijk om helder te hebben of deze retreat bij je past.
Als het nodig is maken we contact via telefoon of zoom. Tevens
krijg je een korte vragenlijst waarmee we een aantal zaken uitvragen rondom jouw gezondheid en intenties. 

BETALING

IF WE ALWAYS CHOOSE COMFORT WE
NEVER LEARN THE DEEPEST
CAPABILITIES OF OUR MIND OR BODY 

bottom of page