top of page

MANNENWEEKEND

NEXT
8, 9 & 10 November 2024

eberhard-grossgasteiger-FlNktHJ4fvM-unsplash.jpg

EVERY MAN DIES
NOT EVERY MAN
REALLY LIVES

MEN'S RETREAT

Ken je die mannen weekenden? Die weekenden om nooit te vergeten. Dit is zo’n weekend alleen dan net even met een andere inslag dan de meeste gewend zijn. Het grote verschil. Zondag op de terugweg naar huis ben je niet brak, maar voel je dat je leeft als nooit tevoren.

Wij nemen je 3 dagen mee op reis in de natuur én in oude tradities. Zonder klok, telefoon, camera en zonder werk, partner of kinderen. Voor een weekend leef je op het ritme van de natuur.

Stel jij jezelf ook wel eens de vraag ‘wie ben ik?’ en ‘wat wil ik nou eigenlijk echt?’. In een wereld die continu en razendsnel verandert, waar succes wordt afgemeten aan de prestaties die je levert en waar je persoonlijke groei kan kopen in een workshop (nee wij zijn geen workshop), is het lastig jezelf echt te kennen. Laat staan om daarvoor te gaan staan en het volledig te leven. Wat doe jij als het moeilijk wordt in werk of relatie? Blijf je staan of duik je weg? Mis je focus, richting, energie, daadkracht, inspiratie of innerlijke rust? Dan is het tijd om in actie te komen en met ons mee op reis te gaan in het mannenweekend, een weekend om nooit te vergeten.

 

Ga mee, een weekend lang op ontdekkingsreis met jezelf en elkaar. Een weekend waarna je beter jouw plek zal innemen in jouw leven, je meer focus en energie zal krijgen. Waarin je zult ervaren dat mannen, broeders, elkaar spiegelen, vertrouwen, ondersteunen en dragen. Waar de natuur je inzichten geeft wat er in jouw speelt, waar het wringt, wat losgelaten mag worden, wie je bent en wat je eigenlijk wilt.

KLIK HIER VOOR EEN IMPRESSIE VAN DE VORIGE EDITIE:

PROGRAMMA

01

WAKKER WORDEN IN DE ZWEETHUT

Dit oeroud ritueel kan je lichaam en geest reinigen van zaken die niet meer nodig zijn. Je mag gaan herinneren wie je werkelijk bent en herkennen hoe je altijd hebt geleefd. Om vervolgens heel eerlijk te zien wat er in jou leeft. Je gaat contact maken met je lichaam en geest waarbij alles er mag zijn. Boosheid, verdriet, frustraties, angst, plezier en gemis.

03

PLANTENREIS VOOR NIEUW PERSPECTIEF

Een reis naar binnen met het plantmedicijn (truffels). Door te verstillen in jezelf kun je de verbinding met jezelf vergroten en jouw innerlijke wijsheid wakker maken. Je kijkt naar jezelf en jouw leven. Je creëert nieuwe perspectieven, je gaat groeien en ontdekt wie je echt bent.

02

LOS LATEN IN HET VUUR

In het vuur mag je verbranden wat jou in de wegstaat. Door te voelen wat gevoeld mag worden kan je eerlijk worden naar jezelf. Eerlijk worden over de delen die je eigenlijk niet echt durft te erkennen. Je gaat echt kijken naar jezelf. Wie ben ik. Zodat je alles wat je niet bent kunt verbranden en kunt laten gaan.

04

IJSBAD VOOR HET LEVEN VAN JOUW DROOM

Een droom creëren over wie je wilt zijn. Hoe jij jezelf wilt ontwikkelen. En dat zonder angst in de wereld te zetten. Er voor gaan staan. Het uitstralen en leven. Deze droom vraagt creatie en integratie. Dit doen we met ademwerk (Wim Hof) gevolgd door een ijsbad.

  • We rechten onze rug. We (her-) ontdekken wie we zijn, en we gaan daarvoor staan. Geen angst meer, maar met een sterke verbinding volle kracht vooruit. Every men dies, not every men really lives.

  • We verbinden. Met elkaar en de natuur. We vieren feest, lachen, huilen, schreeuwen, gieren en brullen en verbinden als mannen onder elkaar. We komen samen op een plek waar je helemaal jezelf mag zijn. Zonder gezweef met jezelf en elkaar de diepte in.

  • We staan stil en ontdekken wat er echt in ons leeft. Uiteraard is er ruimte voor lariekoek en leuke verhalen, maar het uitgangspunt is zien wat echt is en wat hoog nodig gezien en erkend moet worden.

  • We vinden de moed en kracht om los te laten, voor een nieuw begin.

  • We creëren nieuwe doelen en perspectieven. We zien waar we naar toe willen. En stappen daar vol in.

  • We eten goede voeding. Gezonde voeding. Zodat we niet alleen emotioneel gezonder naar huis gaan, maar ook fysiek.

ian-keefe-SCMZLSDto14-unsplash.jpg

Controle los laten

mohamed-nohassi-sNYSV3t2w58-unsplash.jpg
DSC04313.JPG

AFHANKELIJK VAN JE INTENTIE BEREIK JE RESULTATEN ZOALS:

1. een onvergetelijke ervaring;
2. keuzes worden makkelijker om te maken;
3. meer focus en rust in je denken;
4. makkelijker afscheid nemen van dingen die geen energie geven;
5. beter je grenzen leren aan te geven;
6. meer plezier in het leven;

7. meer inzicht over jezelf, patronen en innerlijke structuren;
8. een diepe verbondenheid met de elementen en de natuur om je heen;
9. heerlijke 3 dagen voor jezelf met lachen, huilen, gieren en brullen

10. kracht en passie die weer gaan stromen;
11. meer richting voor jouw doel in het leven.

VOOR WIE?

Voor mannen die meer focus, energie en vertrouwen willen. Mannen die de roep voelen om mee op reis te gaan en zichzelf beter willen begrijpen nodigen wij uit.
 

  • Je bent een man en ouder dan 18 jaar.

  • Je hebt de behoefte om ervoor te gaan. Om de stappen te zetten waar je al langer tegenaan hikt.

  • Je wilt echt, puur, rauw en authentiek zijn.

  • Misschien heb je al lange tijd innerlijk werk gedaan, misschien niet. Wat belangrijk is, is de bereidheid en het verlangen jezelf te openen, jezelf te delen. En de moed om voorbij je comfort zone te gaan.

THE TEAM

The AVANI Team has expertise in energy healing, sound healing, behavioral change, transformation, systemic work, breath work, plant medicines and sweat lodge ceremonies. 

download.jpeg

RUBEN OUDE RIKMANSPOEL

Ruben Oude Rikmanspoel is avonturier, surfer en wereldreiziger. Ruben liep een marathon op blote voeten en volbracht de ironman. Hij is een gecertificeerd Wim Hof Methode instructeur, hij laat je voelen hoe je weer contact kunt maken met je lichaam, anderen en de natuur.

Schermafbeelding 2021-12-10 om 16.35.48.png

MAURITS HOFMAN

Maurits Hofman is vader, voetballiefhebber en systemisch coach, relatietherapeut en ruim 13 jaar zweethutbegeleider. Maar Maurits is vooral een mens die houdt van plezier, duidelijkheid en diepgang.

4_edited.jpg

CHIEL VAN KOLLENBURG

Chiel begeleidt mensen in de natuur terug naar hun eigen natuur. De connectie met de natuur is de sleutel in zijn leven en zijn centrum Avani. In de zweethut en het vuur neemt hij mensen mee op reis naar hun oorsprong. Om te herinneren wie ze werkelijk zijn en te zien wat er in hen leeft. 

WhatsApp Image 2023-09-21 at 17.50.37.jpeg

JEROEN

Tantra, taekwondo en alles ertussen in. Jeroen is veelvormig. Hij komt altijd vanuit liefde voor de waarheid. Want die bestaat. Hij leert over wat er werkt om een krachtige, liefdevolle man te zijn - en wat niet. Die ervaring geeft hij graag door. Ook al doet het soms pijn

Schermafbeelding 2021-12-10 om 16.52.55.png

TIJN KAPTEIJNS

Tijn Kapteijns: muziekliefhebber, festivalorganisator en verbinder. Tijn brengt energie, passie en beweging. Hij zegt wat er gezegd moet worden en creëert een gevoel van thuiskomen.

WhatsApp Image 2023-09-21 at 17.50.37-2.jpeg

BRAM VAN ALPHEN

Bram is padre-de-familia, filmfanaat en Limburgse Bourgondiër, hoewel dat laatste zich niet beperkt tot de liefde voor asperges. Op zijn laatste Avani retraite werd een nieuw ‘levensverhaal’ ingezet. Naast werkzaam als commercial-regisseur, start hij nu met groene vingers in de moestuin en schildervingers op het doek. En koken voor grote groepen… zoals een Mannenweekend. Zo zie je maar, zo’n retraite werkt echt

WhatsApp Image 2023-09-21 at 17.50.38.jpeg

DAAN

Daan is een avonturier en ondernemer in de e-commerce. Hij heeft een passie voor de natuur en het helpen van andere mensen. Zijn missie in het leven is de energie, wijsheid en liefde die hij heeft mogen ontvangen van plantmedicijnen en de natuur door te geven aan zijn broeders.

ERVARINGEN

Lees hieronder de ervaringen van deelnemers van

vorige edities en laat je inspireren.

"Een fantastisch weekend waarop ik - gedragen door de groep mannen - dichter bij mezelf en mijn gevoel mocht komen." 

" Het geschreven woord schiet voor mij tekort om uit te drukken wat ik tijdens het mannenweekend heb ervaren. Ik voelde me gedragen en mede dankzij de openheid van de andere mannen mocht ik thuiskomen bij mezelf."

" Ik heb een onvergetelijke weekend meegemaakt bij Avani. Zo veel liefde en zorgzaamheid in elk detail. Van comfortabele bedden tot overheerlijk veganistisch eten tot luxe maar toch warme, relaxte en sfeervolle faciliteiten."

"Ik heb veel respect voor de manier waarop de organisatie / begeleiders zo aandachtig en vanuit zuivere intenties met dit weekend en met de deelnemers zijn omgegaan. Er was altijd ruimte voor persoonlijk contact en ook in groepsverband werd niemand overgeslagen."

"Fantastische mensen in de organisatie en begeleiding, ze geven hun hart en ziel voor de deelnemers. Ik kan deze plek niet genoeg aanbevelen voor iedereen die op zoek is naar wat dan ook, zet je intenties en je kunt het zomaar vinden bij Avani <3" 

"Het was een in één woord GEWELDIG weekend. Een cadeau aan mijzelf om nog heel lang van na te genieten. Zorgvuldig begeleid en goed georganiseerd door zeer kundige mannen. AHO" 

 

"Dit zouden meer mannen mogen doen! Wat is het mannenweekend voor mij een openbaring geweest. Zowel naar mezelf als naar de wereld. Door middel van diverse ceremonies en het delen met andere mannen heb ik een intense rust gevonden in mezelf."

"Ik kan niet wachten om weer een soortgelijke reis met mezelf aan te gaan en heb me dan ook al ingeschreven voor het volgende mannenweekend!"

"Dit weekend heb ik als onwijs helend ervaren. Met een hele diverse groep mannen uiteindelijk hetzelfde doel nastreven: verbinden met onze eigen natuur en elkaar. Alle maskers mochten er af en we mochten kwetsbaar zijn, rauwe emoties tonen, maar ook gewoon erg veel lol hebben met elkaar. Dit zorgde voor een heel verbroederend en gedragen gevoel."

"De verschillende onderdelen binnen het programma werden zeer zorgvuldig en met veel respect voor traditie, ceremonie en vooral respect voor elkaar aangepakt en georganiseerd. Dit maakte het tot een mooie veilige omgeving waar in iedereen zichzelf kon zijn en waar ook alles er mocht zijn. Er zijn veel persoonlijke overwinnen behaald en angsten overwonnen, niet alleen bij mijzelf, maar je deelt dit ook met elkaar."

jordan-whitt-SbwFw7yPgn0-unsplash.jpg

MANNENWEEKEND

WANNEER 

8, 9 en 10 november 2024

 

WAAR
AVANI ’t Hoog 3 te Helvoirt, Brabant 

 

PRIJS
Kaartje om nooit te vergeten € 500,-

Bed slaapzaal € 75,-
Bed Yurt € 50,- 

Privé hotelkamer (2 stuks) € 195,-
 

AANMELDEN
Koop je ticket hieronder

INTAKE
Het is belangrijk om helder te hebben of deze retreat (nu) bij je past. daarom plannen we met alle deelnemers vooraf een intake (via telefoon of Zoom). Tevens krijg je een korte vragenlijst waarmee we een aantal zaken uitvragen rondom jouw gezondheid en intenties. De resultaten daarvan bespreken we samen in de intake. In uitzonderlijke gevallen kun je - bijvoorbeeld op basis van medische gronden - uitgesloten worden van deelname.

BETALING

LIVE THE LIFE YOU WANT, NOT THE LIFE YOU SETTLE FOR.

bottom of page